Osztrák hitel bar listásoknak ingatlanfedezet nélkül

Ha Magyarországon nem találunk megfelelő hitelt magunknak, mert a forinthitelnek a magas kamat miatt magas a törlesztő részlete, a devizahiteleknek pedig az árfolyam ingadozás miatt nőtt meg a havi fizetnivaló, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy ne itthon, hanem néhány kilométerre a határon túl nézzünk szét hitel ügyben.


Ausztriában nem feltétlenül vizsgálják olyan szigorúan a bankok a hitelek igénylőit, így akár egy BAR listás hitelfelvevő is át tud menni az osztrák bankok szűrőin. Még az aktív BAR listások is igényelhetik az osztrák hitelt, pedig itthon a passzív BAR listásokat is el szokták a bankok utasítani azzal az indokkal, hogy egyszer már késedelembe esnek, akkor ez másodszorra is megtörténhet.


Az Ausztriában igényelhető hitelekre általában nem kell ingatlanfedezetet biztosítani, és a kamatok is sokkal kedvezőbbek a magyar bankok ajánlatainál. A hitel csak euróban lehet igényelni, így ha külföldi munkavállalóként euróban kapjuk a fizetésünket, akkor az osztrák hitelekkel járunk a legjobban.


Az ingatlanfedezet nélküli osztrák hiteleket a magyarországi hiteleknél jóval gyorsabban bírálják el, hiszen nekik is érdekük, hogy az leendő ügyfél minél hamarabb a pénzéhez jusson. Ha nem külföldi, hanem magyarországi munkavállalók vagyunk akkor is megéri az osztrák hitel, hiszen az euró jóval stabilabb pénz a forintnál, így nem kell attól tartanunk, hogy a törlesztő részlet a kamat emelkedése miatt megnőne.